Monday, August 20, 2007

Sushi Night(寿司ナイト)

I like cooking but I do not cook much since Annie does great. This Saturday, I decided to have a small Sushi night at home (You can find good Sushi restaurant. But if you can find fresh fish, preparing at home is fun, tasty and less expensive!). Since I did not have much time to visit various shops to find all kinds of best fish, I only picked Amaebi, Negitoro and Salmon (and Annie cooked Dashi-Tamago) this time.
料理は好きだけれどアニーが得意なのでそれほど最近はしない。でも土曜日に久しぶりにお寿司が食べたくなって寿司ナイトを企画(おいしいお寿司屋さんは探せばあるけれど、新鮮な魚が見つかれば家で食べた方がたのしいし、おいしいし、お得)。いろいろなお店を探してたくさんの新鮮な材料を集める時間がなかったので、今回は甘エビ、ネギトロ、さけ(とアニーが作るだし玉子)に決定。


Salmon Nigiri is coming up!
さけのにぎりを用意中。

I could only mount 8 pieces per plate but I prepared more for several rounds.
お皿に8ピースしかのらなかったけれど、一人2-3皿分くらい用意した。

Desert after Sushi. Watermelon, banana-walnut ice cream and Genmai-cha.
お寿司の後のデザート。スイカとバナナくるみアイスと玄米茶。


We will have Sushi Party soon inviting bunch of friends soon!

そのうち寿司パーティーを友達を呼んで開こうと思っている。

1 comment:

Unknown said...

すし桶もあるのね!本格派!ちらっと見えている。
すべて和風に仕立てて、美味しそうね!外へ行くよりネタが手に入れば家での方が断然いいね♪とかく、すしパーティのときはネタを買い過ぎてしまい、余るので、少ないのは正解かも。デザートも充実していて、、、一緒にご馳走になりた~い。お友達を呼んであげたら喜ばれるでしょうね!